Somon cu sos de vin spumant
Pentru masa de Revelion, dar nu numai, va propun o reteta delicioasa de somon cu sos de vin spumant Rhein Extra Brut Rose si smantana, Este un mod foarte placut de a gati un peste ca somonul si se prepara foarte repede. De altfel, va sfatuiesc sa preparati acest fel, chiar inainte de a-l servi. Dureaza doar cateva minute daca aveti toate ingredientele pregatite.
Rhein Extra Brut Rose este un spumant bine construit, cu aciditate placuta, arome de fructe rosii care la degustare lasa in urma o placuta savoare. Produs prin fermentare naturala in sticla, acest spumant are la baza cuvee-ului soiul Pinot Noir vinificat in alb.Ingrediente (pentru o portie)
1 medalion somon (200 g)
putin ulei de masline extravirgin
sare, piper
50 ml vin spumant Rhein Extra Brut Rose
50 ml smantana lichida pentru gatit
ptuin marar proaspat
►Intr-o tigaie, incingem putin ulei de masline extravirgin. Asezam medalionul asezonat cu sare si piper (decongelat si uscat cu un servet de hartie) in tigaia incinsa si il prajim 2-3 minute pe fiecare parte. Atentie mare cand il intoarceti, sa nu se rupa. Este de preferat sa nu il miscati in tigaie, pana cand nu il intoarceti.
►Scoateti medalionul de somon pe o farfurie. In uleiul ramas in tigaie, turnati vinul spumant, apoi lasati-l sa fiarba cateva minute, pana cand scade putin. Trageti tigaia de pe foc, lasati sosul sa se domoleasca, apoi adaugati smantana lichida amestecand. Puneti inapoi pe foc si fierbeti 2-3 minute. La final adaugati si cateva frunzulite proaspete de marar. Serviti imediat, impreuna cu medalionul si un pahar de vin spumant.
Pofta buna si nu uitati de Desertul Imperial sau de Prajitura Kronos care sunt perfecte pentru masa de Revelion!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu