marți, 29 decembrie 2015

ECLERE CU CREMA DE VANILIE SI FRISCA


INGREDIENTE COJI:   
am 2 variante ambele sant foarte bune

VARIANTA  1                                                                                     
250 ml apa                                                             
250 ml lapte                                                               
200 unt                                                                     
300 faina                                                                   
10 oua                                                                     
1 lingurita  sare

VARIANTA 2     
 8 oua
200 ml ulei
330 g faina
500 ml apa
1 lingurita sare                     
                                                                

                                                                
 CREMA:
1 litru lapte
6 oua intregi
150 g faina
300 zahar
1 pastaiue de vanilie sau esenta
700 ml frisca

GLAZURA:
 150 ml ciocolata neagra
 80 ml frisca


MOD DE PREPARARE COJI
Se pune apa,uleiu sa fiarba impreuna cu sarea.In momentu cand fierbe se i-a de pe foc(cate-va minute 2-3) si se pune faina ,se amesteca energic,apoi se pune cratita  din nou pe foc.Se amesteca bine de tot pana se despinde de pe pereti vasului.Se i-a cratita de pe foc si se lasa putin la racit.....10 minute.Se adauga apoi ouale unu cate unu (intregi) si se mixeaza bine, pana se incorporeaza bine  in aluat.Apoi cu ajutoru unui pontz sau pistol,,,,,,,,,,,,,,,,,,punga ce o fi ,se fac forme de bastonase,mai mari mai mici,,,,,,,,,,,,,,,,cum doriti,care se pun pe hartia de copt in tava.

Se da tava la cuptor pentru 25-30 minute la 190 grade primele 10 minute apoi se scade temp la 175.Se lasa la racit,apoi se taie pe lateral.

CREMA:
Se pune laptele la fiert cu semintele  de vanilie si pastaie intreaga(la final scoateti pastaia din lapte) .Ouale intregi se mixeaza bine cu zaharul pana devine spuma apoi se adauga faina , se mai mixeaza putin pana se incorporeaxza bine ,fara   a se face cocoloase.Se adauga compozitia de oua in laptele fierbinte,si se amesteca ,,,,,,,,,,,,,,,,la foc mic si amestecand continu,aproximativ 10-15 minute pana se ingroasa bine de tot.Se i-a de pe foc ,se lasa la racit acoperita cu o folie de plastic ,altfel face o pojghita deasupra.Cand crema de oua sa racit se mixeaza cu  frisca batuta .Frisca se bate bine apoi se amesteca cu crema.
Se umple cojile de eclere cu crema .
GLAZURA:
Se topeste ciocolata in frisca ,se lasa la racit.



Se decoreaza  eclerele cu ciocolata topita.
Se pastreaza la rece.
Reteta preluata de pe www.dragomirnadina.blogspot.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Food by Madalina