am 2 variante ambele sant foarte bune
VARIANTA 1
250 ml apa
250 ml lapte
200 unt
300 faina
10 oua
1 lingurita sare
VARIANTA 2
8 oua
200 ml ulei
330 g faina
500 ml apa
1 lingurita sare
CREMA:
1 litru lapte
6 oua intregi
150 g faina
300 zahar
1 pastaiue de vanilie sau esenta
700 ml frisca
GLAZURA:
150 ml ciocolata neagra
80 ml frisca
MOD DE PREPARARE COJI
Se pune apa,uleiu sa fiarba impreuna cu sarea.In momentu cand fierbe se i-a de pe foc(cate-va minute 2-3) si se pune faina ,se amesteca energic,apoi se pune cratita din nou pe foc.Se amesteca bine de tot pana se despinde de pe pereti vasului.Se i-a cratita de pe foc si se lasa putin la racit.....10 minute.Se adauga apoi ouale unu cate unu (intregi) si se mixeaza bine, pana se incorporeaza bine in aluat.Apoi cu ajutoru unui pontz sau pistol,,,,,,,,,,,,,,,,,,punga ce o fi ,se fac forme de bastonase,mai mari mai mici,,,,,,,,,,,,,,,,cum doriti,care se pun pe hartia de copt in tava.
Se da tava la cuptor pentru 25-30 minute la 190 grade primele 10 minute apoi se scade temp la 175.Se lasa la racit,apoi se taie pe lateral.
CREMA:
Se pune laptele la fiert cu semintele de vanilie si pastaie intreaga(la final scoateti pastaia din lapte) .Ouale intregi se mixeaza bine cu zaharul pana devine spuma apoi se adauga faina , se mai mixeaza putin pana se incorporeaxza bine ,fara a se face cocoloase.Se adauga compozitia de oua in laptele fierbinte,si se amesteca ,,,,,,,,,,,,,,,,la foc mic si amestecand continu,aproximativ 10-15 minute pana se ingroasa bine de tot.Se i-a de pe foc ,se lasa la racit acoperita cu o folie de plastic ,altfel face o pojghita deasupra.Cand crema de oua sa racit se mixeaza cu frisca batuta .Frisca se bate bine apoi se amesteca cu crema.
Se umple cojile de eclere cu crema .
GLAZURA:
Se topeste ciocolata in frisca ,se lasa la racit.
Se pastreaza la rece.
Reteta preluata de pe www.dragomirnadina.blogspot.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu